2013. augusztus 30., péntek

Whale Watching Site - Tomb Point, Alofi

Amint azt egyik utóbbi bejegyzésemben is említettem, ez évben két bálna megfigyelő helyet építettek ki a szigeten. Az előzőleg bemutatott ilyen megfigyelő hely Makefun található, most lássuk, hogyan néz ki a másik.



Ez, a fővárosban, Alofiban kialakított megfigyelőhely számos hétköznapi látványosságot ígér azokban a hónapokban is, amikor a bálnák még nincsenek a környéken, hiszen központi helyen és igen terjedelmes kilátást lehetővé tevő magaslaton épült ki.
Azt gondolom, hogy ezt hűen igazolhatja az olvasónak az információs táblán olvasható megannyi érdekes adat, de talán a néhány fotó is alátámasztja, hogy egy valóban nagyszerű panorámával rendelkező helyről van szó.





A táblán olvasható információk magyar fordításban az alábbiakként értelmezhetők:

„Az Alofi öböl látványát és 180 fokos kilátást kínál a Tomb Point. Ez volt itt az első hivatkozási pont az egész vizsgált területen, melyet az Új-Zélandi igazgatás alapozott meg 1900-ban. Ezzel a panoráma kilátással erről a területről ez egy nagyszerű hely a különböző, aktív tengeri összeföggések megfigyelésére.
Nézze meg amint a hagyományos halászok oldaltámaszos keskeny csónakjaikban csali halat fognak korán reggel; figyelje meg, amint a havonta érkező teherhajóról bárkával rakodják a konténereket; csodálja meg a vitorlás évszakban kikötött yacht-okat; júliustól szeptemberig közvetlen közelről láthatja a vándorló púposhátú bálnák ellését az időnként ugrándozó spinner delfinek között.
A Tomb Point mellett található a két volt niue-i király pihenőhelye is.”

Mindkét bálnafigyelő helyen információs tábla ismerteti meg a látogatókat a helyi bálnakutatás adataival valamint a spinner delfinek, humpback bálnák jellemzőivel, mint például a méretre, étkezésre, vándorlási útvonalakra, az újszülött bálna bébikre, a bálnák megfigyelhető viselkedésére és számos más jellemzőre vonatkozó érdekességekkel.


Most pedig legyen itt néhány kép a megfigyelő helyről és környékéről.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése