2013. május 27., hétfő

Sea tracks - Hala Tahi Makefu


A szikla látványosságai közül már igen sokat bemutattam e blog oldalain, de eddig nem tettem említést a számtalan, tengerhez vezető ösvényről, a Sea track-ekről, pedig legtöbbjük olyan szép helyekre, vezetik el a látogatókat, melyek új, egyedi szépségeit mutatják meg az óceán által körülzárt cseppnyi sziget partvidékének.



Annak, hogy most az ösvények végén látható csodák bemutatását is elkezdem, az adta az aktualitását, hogy erre a szezonra két újabb olyan bálna megfigyelő helyet is kijelöltek az idelátogatók számára, melyek szabadon, Sea track-on közelíthető meg. 
Ezeken a helyszíneken egy, a Humpback Whale - púpos hátú bálnával kapcsolatos érdekes információkat tartalmazó tábla várja a látogatókat, melyről megismerhetők a bálna jellegzetességei, szokásai és az őket kísérő delfinekről megosztott érdekességek.

Elsőként, a moteltől alig nyolcszáz méterre, Makefu központjából induló ösvényre esett a választásom. Jellemzően itt szálltak és szállnak ma is vízre a helybeliek kenujaikkal, mikor halászni indulnak, így egy jól kiépített lejárón lehet a reff-et, majd a vizet megközelíteni. 

Az ösvény közvetlenül a sziklaperemnél rendelkezik egy olyan kis platformmal, ahová felszerelték azt a távcsövet, mely szeptember és október hónapokban majdhogynem kézzel fogható távolságra hozza a pár száz méterre méltóságteljesen úszó bálnákat. 
Természetesen az említett funkciókon túl egy gyönyörű kilátást és látványos partszakaszt kínál bemutatásra a Hala Tahi Makefu Sea Tarack.

Remélem, hogy fenti állításaimat hűen bizonyítják az alábbi fotók.

































2 megjegyzés: