2012. május 9., szerda

Ősz a nyárban


Az esti és éjszakai órákban szeles, a helyhez és megszokott hőmérséklethez képest hűvös, 24 fokos hőmérséklet volt az uralkodó. Ráadásul az éjjel kiadós eső ébresztett, mely délelőtt fél tízig változó intenzitással áztatta a sziget évezredes szikláit.

A reggel az időjárás miatt döcögősen indult. Teljesen őszi hangulat uralkodott el a környéken, a folyamatosan emelkedő hőmérséklet ellenére is. Nyolc óra körül megjelent a két helyi fiatal is, akik a tegnapi napon megkezdték a terület a terület óceán felőli megtisztítását a burjánzó növényzettől. Némi beszélgetést követően azonban Ők is továbbálltak, ám az eső másfél óra múlva alábbhagyott és a két vállalkozó kedvű guys (mondhatom, hisz a 20 és 19 éves srácok a fiaim lehetnének) is visszatért. Igazán megfelelő munkát végeztek, kezük nyomán az addig vastag zöld takaróba bújtatott partszakasz végre eredeti arculatát mutatja.

Az első képen a régi állapot a motel felől, majd a mostani látható.





A délelőtt folyamán felfedeztem egy nagyon érdekes és eredeti építményt a készítőjével egyetemben. Egy pókról van szó, mely olyan csapdát font a hálójából, amilyet még eddig nem láttam. A szokásos egy síkban kifeszített háló helyett itt egy kúp formára feszített hálót épített a mester, melyet minden irányból, még alulról is ragadós fonalak sűrűjében helyezett el.

Annyira egyedinek véltem a művet, hogy úgy gondoltam meg kell, mutassam a blog olvasóinak.





És az utolsó képre természetesen a zsákmányra váró építőmester került.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése