2012. április 14., szombat

Alone in Makefu


Ma van a nagy nap, mikortól egy teljes hétig egyedül kell helytállnom. Icusnak további eszközökért, anyagokért, de leginkább az egyetemi szakdolgozatának okán vissza kell repülnie Új-Zélandra a mai járattal. Mivel ide csak egy hét múlva lesz járat, pontosan hét napig kell egyedül szerveznem, ellenőriznem az emberek tevékenységét.



Az este egyeztetéssel, a következő heti terv elkészítésével zajlott a fenti okok miatt. Ma reggel hét órától közel másfél órán át a konténer maradék tartalmának kirámolása volt a program (még szerencse, hogy ott volt már a két jó erőben lévő építő), majd irány a repülőtér, ahol leadtuk Icus poggyászát. Mivel a gép indulásig jócskán volt idő és ezen a szigeten teljesen értelmetlen lenne a zárt check in váró. 

Visszamentünk Alofiba, ahol épp nyitva találtuk a rendőrséget, így hát az utolsó pillanatban elkészíttettem a helyi gépjárművezetői engedélyemet. A procedúra mindössze tíz percet vett igénybe a fotó és a plasztikkártya elkészítésével együtt, ami kissé szokatlan volt a számomra az otthoni ügyfélszolgálati viszonyokat ismerve.

Hogy mi az oka, magam sem tudom, de a magyar és a nemzetközi jogosítványomban is egyértelműen érvényesített kategóriák ellenére – talán ismét szimpátia lapján -, a rendőrhölgy A, B kategóriákon túl megajándékozott egy C kategóriával is, tehát, ha esetleg levitézlek motel managerként, van esélyem tehergépkocsi vezetőként is elhelyezkedni. A jogosítványt egyébként érdemes megtekinteni.





 

Ma kaptam a hírt is, hogy megérkezésemet követő napra pontosan két hétre megkaptam a tartózkodási engedélyt is egy éves időtartamra. Igaz, még az útlevélbe nem került bele a bélyegző, de azért nagyon tetszik ez a hozzáállás, az itteni ügymenet egyszerű és gyakorlatias folyamata.
Dél környékén érkeztem vissza a motelhez, ma már hivatalosan is vezethetve a Toyotát és estig folytatódott a munka. Megérkezett közben a vízvezeték szerelő és ő is tevőleges lépéseket tett ma már a motel mielőbbi késszé tétele érdekében.

A mai nap történéseinek másik kiemelt eseménye, hogy hajnalban megérkezett a hajó is, melyről legurították az a kisbuszt, mely a későbbiek során megkönnyíti a munkánkat, kiváltva a bérelt autót.
Az esti órákban javában folyt a hajó berakodása, valószínűleg a hajnali, délelőtti órákban útra is kel a hullámokon Új-Zéland felé. 

A naplemente megint festői volt, az égen közben gyülekeztek azok a felhők, melyekből az éjszaka folyamán eső zúdul a szigetre. Körülbelül ugyanaz az állapot várható időjárás fronton, a hét végén itt, mint szűkebb hazámban, csak itt 27-29 fokos hőmérséklet mellett.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése