2012. április 8., vasárnap

Nagyszombat


A délelőtt folyamán a tegnapi munkálatok befejezése folyt, majd a déli órákban Ica egy könnyű és komótos autózásra invitált, mondván ízelítőt ad nekem a sziget eddig nem látott területeiből.


Komótos autózást írtam, nem véletlenül, ugyanis az egész országban a lakott területeken 40, azon kívül 60 km /óra a megengedett sebesség. Értem már, hogy miért nem kötelező itt a biztonsági öv használata. A fentiek magyarázata feltehetően a kis távolságok és az alig érintett vadont átszelő, nem éppen sztrádának nevezhető utak lehetnek, mint ahogyan az alábbi képen látható. Út közben készíttetem néhány fotót az itt jellegzetes lakóházakról, melyek között sok olyan is akad, mely elhagyatott a 2004 évi ciklon óta.


















Valójában megérkezésem óta vártam, hogy élőben lássam azt a képet, melyet facebook adatlapom fő képeként állítottam be. Nos, a mai nap részem lehetett a látványban, ugyanis a napot a Matapa reef meglátogatásával és egy kiadós fürdéssel zártuk le. A reefhez egy nyilvános illemhelyekkel és zuhanyokkal felszerelt, gondozott tisztásról lehet elindulni, látszik, hogy ez talán az ország egyik legkedveltebb helye a turisták között. Már a reef megközelítése is vadregényes…

 










…de ami a lenti látványt illeti lélegzetállító. Jéghideg édesvíz befolyásban lehet behatolni a kristálytiszta, sokszínű kövekkel fedett mederbe, melynek mélysége a felszín fölül gyakorlatilag megállapíthatatlan. Az egyik pillanatban még térdig ér a víz, miközben tisztán látszik hová lép a kalandvágyó, majd a következő lépéssel más nyakig merül a vízbe, miközben továbbra is azt figyeli hová lépjen.

Nagyon sajnálom, hogy nem rendelkezem víz alatti kamerával, mert akkor azokat a csodálatos színpompában lustán úszkáló, különböző méretű halakat is meg tudnám mutatni, amelyek kíváncsian közelítettek felém. Van pici neon kék színűtől, a rőt zöldből sárgába átmenő színnel festett halon át a kék és sárga csíkosig számtalan. Egyszerűen nehezen leírható látvány a két magas sziklafal közé zárt, az óceán hullámaitól nagy sziklákkal védett,légző pipával való merülésre kedvelté vált hely, így beszéljenek helyettem az alábbi fotók.








1 megjegyzés:

  1. M A R V E L O U S !!!!!!!
    M A R V E L O U S !!!!!!!
    M A R V E L O U S !!!!!!!
    M A R V E L O U S !!!!!!!
    M A R V E L O U S !!!!!!!
    M A R V E L O U S !!!!!!!
    M A R V E L O U S !!!!!!!

    :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

    VálaszTörlés