2012. április 7., szombat

Nagypéntek


Igen, a Niue Köztársaságban is ünneplik a Húsvétot, hisz, ahogy az a sziget ismertetőjében utalásként szerepel, zömében gyakorló keresztény lakja a szigetet. Természetesen e napon is az egyik legfontosabb esemény az itteni közösségnek az istentisztelet. A későbbiek során időt szakítok majd arra, hogy az itteni közösségi szabályokat, hagyományokat részletesen ismertessem, de ahhoz több időt kell eltöltenem a barátságos emberek között.


Természetesen az ide vetődött fehérekre, más országok szülötteire az itteni kulturális és közösségi etikett nem kötelező, így mi tovább bontottuk azokat a fal-és padlórészeket, melyek mindenképp javítást, vagy cserét igényelnek. A látvány nem túl szép, de hamarosan indul az építési szakasz és akkor már nem ilyen lehangoló képeket tudok mutatni, mint amilyenek alább láthatóak.

 









 
         







A munka természetesen az itt jellemző hőségben zajlott, még szerencse, hogy zömében az épületen belül kellett dolgozni. Aztán egyszer csak elsötétült a nap és eleredt az eső, lehűtve kissé a forró levegőt. Igyekeztem készíteni egy olyan fotót, ahol látszik is az otthoni zápornak megfelelő eső.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése